TERBAIK DARI BLUEDIANTHUS!!!

Monday, July 11, 2011

Home » , » Bluedianthus Dot Com Bakal Di"Hack"

Bluedianthus Dot Com Bakal Di"Hack"

Ya, begitulah mesej yang aku terima daripada sahabat tegar online aku, saudara AminJohar beberapa hari lepas. Terima kasih AJ sebab beritahu hal ini kepada aku. Aku rasa aku saja blogger yang tertinggal perkembangan semasa dunia blogging ni sebab aku dah jarang "berkeliaran" di blog rakan-rakan lain.  Entah apa faedah hacker tu dapat dengan menggodam blog Bluedianthus yang rasanya belum layak untuk digodam..hehe.. Untuk blogger lain di luar sana, mana-mana blogger sekalipun akan mengalami situasi ini. Jadi apa yang penting dan mampu kita lakukan (khasnya aku yang tak tahu sangat tentang sekuriti sistem komputer ni), pertama: ubah password kepada yang lebih kompleks untuk melambatkan hacker, kedua: jejak secepat mungkin siapa hacker tu (yang ni kena minta tolong AJ, hehe..), ketiga: backup, backup, backup.. Tips ini pun dari AJ, thanks AJ. Akan belajar sedikit demi sedikir tentang Internet Security ini. 

p/s: Gambar ni diambil ahad lepas (10 Julai 2011) semasa majlis persandingan kedua kakak sepupu aku. Thanks kepada adik bongsu aku, Elysta Rozzannie yang mengambil gambar yang ala-ala artis ni, haha.. Dua gadis manis yang berbaju hijau tu ialah adik pertama dan kedua aku, Mylsa Avinnie a teacher to be, dan Farahhannie a KPop fan, ask her anything about Kpop. oh yes and its language too, you'll be surprise on what you'll discover. :)

Artikel Sebelumnya: [REVIEW] Teknik RM450 Sebulan! 
 

ARTIKEL BERKAITAN:

Related Posts with Thumbnails