TERBAIK DARI BLUEDIANTHUS!!!

Monday, November 29, 2010

Home » , , » Hosting Termurah untuk Anda Miliki

Hosting Termurah untuk Anda Miliki

Kali ini, aku akan tunjukkan cara mudah untuk mendapatkan hosting murah beserta bonus lagi. Apa yang korang akan dapat ialah antaranya ialah: 

-->DUA TAHUN Hosting dari Jushost untuk hanya 32USD
-->TIGA domain name PERCUMA
-->Bandwith TANPA HAD
-->Storage TANPA HAD
-->Search Engine Submission (submit website korang ke enjin
carian)

-->Privasi Domain
-->Dan macam-macam lagi :)


Caranya mudah sahaja. Ikut saja langkah-langkah di bawah ini okies. :)



Bahagian Satu - Hosting Murah
1. Pertama, klik sini untuk ke homepage JustHost.

2. Di menu atas, klik "WEBHOSTING".

3. Di sebelah atas kanan, dari "drop down" menu, pilih Singapore. (Selepas ni, semua kiraan akan menggunakan matawang Singapore Dollar)

4. Sekarang korang mempunyai dua pilihan, JustPlan dengan JustPlan Premium. Pilih JustPlan Premium, jangan hiraukan harganya dahulu. Tekan butang "Signup"

5. Di halaman seterusnya, masukkan domain name yang korang inginkan, pastu dalam kotak promo code, letakkan kod ni "50OFF" (tanpa pengikat kata) dan klik continue.

6. Masukkan contact info dan billing info korang. (Kalau pakai Paypal, tukar dulu currency kat Paypal kepada SGD)

7. Selepas tu, di bawah ada drop down menu, pilih Year Hosting Plan ($41.88 - Every 12 months)

8. Klik proceed. Dalam page2 yang seterusnya, Justhost akan membuat tawaran untuk additional upgrades, tapi jangan hiraukan dan teruskan ke checkout.

9. Bila order dah complete, sudah siap lah prosesnya. Anda telah membayar SGD 41.88 bersamaan dengan 32 USD. Bila billing dah clear, emailkan lagi dua domain name yang anda inginkan kepada billing@justhost.com (JustHost ada menyatakan pernyataan ini - "Once your order has been completed please email us at billing@justhost.com to request two extra domains.")


Bahagian Dua - Bonus Extra

1. Selepas 10 hari selepas pembelian hosting korang dari JustHostpergi ke http://cancel.justhost.com(korang akan "menutup" akaun hosting anda.

2. Proceed sahaja sehingga step 4. (Jangan risau!! Akaun korang tidak akan ditutup!!)

3. Ni yang korang akan lihat:
4. Tekan "KEEP MY ACCOUNT AND ACTIVATE THE EXTRAS.”


TAMAT.. Semoga korang enjoy dengan hosting murah ni. :)


Artikel Sebelumnya: Kemaskini terakhir Nuffnang November 2010

ARTIKEL BERKAITAN:

Related Posts with Thumbnails