TERBAIK DARI BLUEDIANTHUS!!!

Thursday, July 15, 2010

Home » , » Mencari lubuk duit melalui Facebook

Mencari lubuk duit melalui Facebook

Facebook merupakan jaringan sosial yang paling berkuasa dan mendapat tempat kedua selepas enjin carian Google. Hampir semua ahli keluarga aku mempunyai akaun facebook (akaun daddy aku akan dibuat selepas entri ini di atas permintaan Daddy tersayang untuk mencari rakan-rakan lama). Kalau tanya budak kecil umur 9 10 tahun pun mereka pasti akan tahu. Jarang yang cakap tak tau. Setiap hari berjuta-juta orang dari seluruh dunia akan update status di Facebook tak kira la samada daripada laptop, handphone, iPod dan macam-macam aplikasi lagi. Terima kasih kepada kecanggihan teknologi. :)


17% daripada pengguna Facebook di dunia adalah datang daripada Malaysia. Namun, di sebalik keseronokan bermain dengan Facebook, ramai yang tidak sedar tentang wujudnya satu lagi lubuk pendapatan melalui Facebook ini. Ya, Facebook kini bukan sahaja sebagai komunikasi di antara rakan-rakan tetapi juga untuk mencari pendapatan sampingan. Ingat, aku bukannya mengajak korang jadi spammer tulis ayat promosi kat wall orang lain okies. 

Satu lagi produk usahawan tempatan telah mengeluarkan produknya iaitu "Rahsia Terbongkar Duit Dari FaceBook dengan Kuasa Aplikasi". Aku rasa korang semua mesti tahu apa itu aplikasi dalam Facebook kan. Aplikasi seperti FanPage, Quiz, Berita Apps dan banyak lagi. Itulah yang dikatakan sebagai aplikasi. Sebenarnya dari sana, korang sudah boleh mencipta peluang untuk mendapatkan pendapatan tambahan. 

Rahsia Facebook ini sebenarnya bukan rahsia lagi di kalangan usahawan tempatan yang sudah mula menggunakan Facebook sebagai medium untuk berniaga kerana potensi sebaran mengenai produk sangat besar. Nak daftar akaun Facebook ini free je, tapi usahawan seperti Ammar Zahar telah mendapat ribuan ringgit hanya dengan menggunakan aplikasi Facebook sahaja. Hebat kan? Tapi kenalah tau rahsianya..

p/s: Add Bluedianthus kalau sudi di Facebook ye, http://www.facebook.com/warnnie


ARTIKEL BERKAITAN:

Related Posts with Thumbnails