TERBAIK DARI BLUEDIANTHUS!!!

Thursday, January 21, 2010

Home » , , , » Duit Masuk Akaun Paypal..

Duit Masuk Akaun Paypal..

Entah kenapa hari ni letih betul kepala otak aku ni. Penat berfikir? Tak juga, mungkin migrain seperti biasa menyerang saraf-saraf sensitif aku ni..huhu. Ataupun penat nak fikir blogger yang penipu, klik2 tapi tak klik pun?? Bila baca kat blog Teratak Usang, macam down je semangat nak dapat first earning. Nasib baik niat aku setup blog ni sebab nak bagi sesuatu yang berguna untuk para blogger yang setia membaca entri yang kadang-kadang merapu sampai ke laut ni..Orang tak seberapa macam aku ni memerlukan motivasi juga dari korang-korang semua (sambil buat muka kesian..huhu..) Takpe, ini perkara biasa, kita kan manusia., HIDUP BERANI UNTUK GAGAL kan Kita ni bukannya robot yang tak tahu letih kan.. Apapun, hidup mesti diteruskan. Antara positif dengan primitif, ada kaitan tak? Fikir-fikirkan...(huh, macam pesanan pemberita Berita Dunia Jam 11 tu plak..)


Hari ni aku cuma nak kongsikan duit yang masuk ke dalam akaun paypal aku. Tak banyak, cuma $32 sahaja. Aku percaya ada ramai lagi para blogger yang dah dapat payment dari pihak Paypal kan. Masa aku tengok thread kat WangCyber, ramai yang dapat $100, nasib baik limit dah set awal-awal $100, kalau tak mungkin pihak Paypal boleh bankrap ni..hehe... Dan ada lagi yang rajin buat akaun facebook banyak-banyak, ada yang dapat sampai $900, kalau dalam Ringgit Malaysia memang dah ribu-ribu tu..tahniah aku ucapkan buat semua yang dah berjaya dapat income daripada Paypal...kat sini aku cuma nak kongsi income aku yang tak seberapa ni. Semoga ianya menjadi motivasi untuk diri aku dan juga kawan-kawan yang lain. Nak tunjukkan juga yang pihak Paypal sememangnya menepati janji.. $32, dalam RM100 lepas jugak kan...nak beli apa ya? Hmm...

Ini adalah email yang aku terima daripada pihak Paypal tentang $32 yang dimasukkan
ke dalam akaun Paypal aku.



 
Lepas aku buka email tu, aku dapat tahu butir-butir penghantaran payment



Dan, bila aku login ke dalam akaun Paypal aku,
aku dapati $32 telah dikreditkan.

Ok, sampai di sini saja perkongsian buat kali ni..bagi sesiapa yang dah merasa duit USD daripada Paypal ni, tahniah aku ucapkan...Jumpa lagi di perkongsian akan datang. 

p/s: Hari ni mood tak berapa bagus, jadi baca buku motivasi jer bagi naik semangat..

13 comments:

Admin said...

bnyak juga dapat tu..kenapa sy dapat USD2 jer?? huhuhu...

Si budak Aboi said...

hoh tertipu dgn bloger?
ala jgn begitu lor!

: bluedianthus : said...

@ Admin,
Oh, pengiraan dollar yang masuk ke dalam akaun kita tu berdasarkan kepada mereka yang join untuk buat wishlist..Takpe, USD2 tu kan duit jugak...bersyukur..:)

: bluedianthus : said...

@ Abooi..
Hehe...bukan Abooi la..orang lain..tapi tak tau siapa..Apapun, saya maafkan dan halalkan klik saya tu...janji kita jangan buat ye Abooii..tak baik untuk kesihatan minda..:)

rilsyam said...

oklah tu...bkn hasil mencuri. anyway goodluck next time.

www.iphone5g.net

zairi faiezil said...

Salam Motivas

Tahniah sbb dpt income sebagai permulaan dlm kehidupan anda.. Jika tiada seringgit tiadala seratus.. Betul tak.. Kalo xtau nk uat per belanja saya makan KFC... Nyam..Nyam...

: bluedianthus : said...

@ rilsyam
salam kenal..
Yup, asal jangan mencuri cukuplah kan..:)
Thanks..good luck juga untuk rilsyam.

Btw, cantik iPhone Blog awak..:)

: bluedianthus : said...

@ zairi..
Terima kasih, dulu ada jugak merasa duit USD, tapi taklah sebanyak ni kali ni. Tu la yang sy teruja sikit..hehe.. Betul tu, kalau tiada sepuluh sen tiadalah seringgit.. Oh, dah beli buku motivasi kegemaran saya..apapun, lain kali zairi datang Sabah saya belanja KFC tu..hehe

ivy said...

Wah,macam mana duit boleh masuk dlm acc paypal ko?

: bluedianthus : said...

@ ivy...hoho...lama nda nampak ko..Sy jarang suda di SF ba.. yg tu sy ikut paypal wishlist di facebook..

Aminjohar said...

@bluedianthus,

Owah banyaknya awk dapat. rezeki awak. AJ dapat $17 pun dah dikira bersyukur masyuk gak kat PayPal ni. Kalau tak dok keluar macam air jer.. huhuhu.

Apa? Klik2x tapi tak klik pun? Ada blogger tipu bluedianthus ek?

Sampai hati dia buat lagu 2.. Nak rekrut AJ tibai dia boleh ja.. hehehe :D

: bluedianthus : said...

@ AJ,
Wah..$17 tu dah banyak jugak tu AJ. Ya, bersyukur kan amalan mulia. :)

Ya, nampaknya macam tu la. Tengok kat earnings sikit je yang jalan minggu lepas..padahal ramai yang datang tinggalkan link kat shoutmix. Tapi takpe la, saya halalkan klik saya tu balik.. Tak boleh nak buat apa.. :)

Haha..AJ nak tibai? Tak tau pula siapa yang tipu tu AJ. Takpe la, biarkan si luncai dengan labu-labunya..yang penting kita tak buat..:)

caliph shuriken said...

sy x tau apa2 psl paypal ni..
cmner nk mula?.. kna byr ka utk daftar?.. cmner bole dpt $$ tu?...

ARTIKEL BERKAITAN:

Related Posts with Thumbnails