TERBAIK DARI BLUEDIANTHUS!!!

Monday, December 28, 2009

Home » » Rehatkan Minda, Nikmati Hari Yang Ada

Rehatkan Minda, Nikmati Hari Yang Ada


Salam sejahtera aku ucapkan buat semua pembaca blog ini. Sudah lama rasanya aku tak menulis entri terbaru dalam blog ini. Minta maaf sebab terpaksa melupakan dunia blogging buat sementara waktu kerana sibuk dengan undangan kahwin dan tunang-menunang beberapa minggu ni. Lagi-lagi bila ada saudara-mara yang terlibat, kenalah ringankan tangan dan berikan bantuan apa yang patut kan. Selain itu, aku jugak sibuk menyiapkan paperwork presentation aku, harap-harap ianya diterima oleh panel penilai.Tapi, ada masa tu, aku curi-curi jugaklah masa untuk membalas komen yang ada dalam entri yang lepas-lepas. Nampaknya entri-entri HIDUP BERANI UNTUK GAGAL mendapat banyak komen yang bernas-bernas daripada para blogger. Terima kasih di atas segala komen yang diberikan. Aku memang seronok dan teruja membaca setiap komen yang ada. Sehingga sekarang ni aku tak tau la macam mana dah perkembangan contest ni, tapi aku rasa ianya semakin rancak. Mungkin pakar-pakar SEO pun dah ramai yang join.


Baiklah, kali ini aku cuma nak berkongsi aktiviti yang aku lakukan 2 minggu yang lepas. Rehatkan minda, nikmati hari yang ada…hari yang berlalu tak akan berulang lagi. That’s why today is called present!! No wonder right..hehe.. Pada 18haribulan lalu merupakan hari perkahwinan kawan baik aku bernama Monica Liong with her soulmate Akwila Menson. Kalau korang masih ingat hari tu merupakan hari Jumaat dan adalah Tahun Baru bagi mereka yang beragama Islam. Aku masih sempat mencuri masa beronline dan mengucapkan Maal Hijrah kepada kawan-kawan blogger aku. Yang tak sempat aku wish tu, aku ucapkan belated Maal Hijrah..sempat lagi kan.:) Oh ya, sebelum aku lupa 6haribulan Disember juga merupakan tarikh pertunangan kakak sepupu aku yang bernama Estella dengan,hmm… aku lupa la nama tunang dia, huhu..


Tanggal 20 Disember merupakan triple unforgettable events untuk aku. Hari tu merupakan hari pertunangan abang sepupu aku, Jackry ngan kawan baik aku, Laura dan juga adalah hari perkahwinan kawan baik aku Farinah Wong dengan lelaki idamannya King Shen. Selain itu juga, Bibi Eryka, best friend aku sewaktu kecil molek yang berkahwin dengan Mr. Rightnya iaitu Ramu. Pening kepala aku dibuatnya, nak pegi event yang mana satu. Akhirnya, aku pegi event cousin aku.Ya la, aku memang rapat ngan abang sepupu aku yang sorang ni, lagipun tunang dia tu kawan baik aku jugak. Kawan-kawan yang lain tu tentu faham a.k.a maklum ngan keputusan aku. Ketika inilah aku harap Superman muncul..hoho..

Okies…rasanya sampai di sini saja aku berceloteh untuk kali ini. Kat bawah ni aku sertakan gambar pertunangan dan juga perkahwinan kazen dan kawan-kawan baik aku. Aku ucapkan agar pertunangan yang terjalin akan berakhir ke jinjang pelamin dan perkahwinan yang dipateri akan kekal hingga hujung nyawa…ceh, ayat jiwang plak dah..Oh ya, sebelum tu aku nak ucapkan tahniah kepada kawan aku Zeti Rihayu ngan pasangannya Akmal yang melangsungkan pernikahan 6Disember lepas, jauhnya Pahang tu nak seberang Laut China Selatan lagi..last minute call pulak tu, tiket pun dah habis…huhu.. Kepada Rahimahtunissa, semoga berbahagia, aku dapat surat jemputan pun dah lepas tarikh pernikahan korang…sedihnya…huhu…Apapun, wish you happiness as long as you live… Aku tumpang happy untuk korang-korang semua...



Wedding Day : My Best Friend, Bibi Eryka Michael & Ramu Kathirason


Dear Eryka, Sorry for not coming that day..Keep your lovely smile...


Wish you everlasting happiness my dear friend, Monica Liong and Akwila Menson

 
I love this smile of yours Monica..:)



Congratulation my dear Farinah Wong and Lee KingShe..nak lari pegi honeymoon meh? hehe..


My beautiful friend, Farinah Wong Sei Tien


Selamat pengantin baru buat sahabatku...Zeti Rihayu Mohd Roslan & Akma..muka memang banyak iras la korang berdua ni..dah jodoh...:)



Semoga berbahagia Zet...I wish you all the best in your marriage..sori aku tak dapat datang...kat Pahang tu..tak sempat nak book ticket nak pegi sana...huhu...




14 comments:

Si budak Aboi said...

paperwork ? study lagi ka?

Aminjohar said...

Owah, ramainya kenalan bluedianthus kahwin time bulan nih.. :-)


Artikel ni leh r relex2x sebentar. :-)


Ohya, AJ baru perasan. Kat komentar blog ini dah ada email follow-up comments. Camna sebelum ni x perasan.. huhu :-)

Donny Ien said...

selamat pengantin baru...... :)

: bluedianthus : said...

@ Abooi..yup study lagi ni amik master kat ums sabah..:)

: bluedianthus : said...

@ AJ,
Yup ramai lagi yang tak tersenarai dalam gambar kahwin yang saya upload ni..Semoga mereka bahagia hendaknya...

Ya, kenalah rehatkan minda tu jugak. AJ jangan pulak tension-tension kat sana ek. Saya tau AJ banyak keje. :)

Ada follow-up comments ke? Saya memang tak perasan. Dapat belajar benda baru lagi dari AJ, hehe..

: bluedianthus : said...

@ Donny,
Bah Donny, ko bila pulak kahwin? Nanti jangan lupa jemput sia ah..:)

Aminjohar said...

Ya ada :-)

Dah dapat ari ni follow up melalui E-mel nih :D

Lani petang2x AJ dah tak online. Coz nak buat aktiviti luar. :-)

kemas laman umah.. :-)

: bluedianthus : said...

@ AJ,
Selamat tahun baru 2010...Tahun piala dunia ni..hehe..

Bagusla tu, kita ni kena juga gerakkan sikit badan untuk melancarkan aliran darah dalam badan..:)

Aminjohar said...

@bluedianthus,

Betul3x.. Tak buat aktiviti luar nih, fuh lembek aja, cam malas + rajin ngantuk. :D

Konsentrasi harian on9 leh fokus berapa jam jer. kurang dari 4 jam leh concentrate dari 16 jam sehari. So better buat aktiviti riadah g bik kn? kurang2x dari 4 jam ini ngan training aktiviti fizikal leh capai 6 jam pun ok juga.. :-)

: bluedianthus : said...

@ AJ,

Wah, konsentrasi 6jam..Kalau saya 4jam pun dah kira ok..betul2, buat riadah memang bagus untuk kesihatan...:)

Aminjohar said...

@bluedianthus,

:-)
TQ..

Minggu ni tak dapat nak concentrate kat blog HIDUP BERANI UNTUK GAGAL.

Hari ni nak cuba update.. :-)
Banyak masa habis kat Forum lak.. hehehe. bahaya layan forum WClama-lama.. hehehe :D

: bluedianthus : said...

@ AJ,

Takpe, HIDUP BERANI UNTUK GAGAL,
buat yang penting dulu kan...:)

Kadang-kadang saya pun boleh tenggelam lama dalam WC tu hehe...:)

Aminjohar said...

@bluedianthus,

Aah, tul2x.. :-)
Bahaya gak layan WC nih.. sekali layan sampai kerja dapat wat ciput jer.. hehehe

awak pula, rajin2xlah ya study.. :-)
Amik Master, mesti kena struggle sungguh2x. :-)

Teruskan usaha ya. :-) AJ lani singgah baca2x forum awk aja buat masa ni. Itu aja y sempat. nak men FB pun x tau nak kaco sapa. huhuhu

: bluedianthus : said...

@ AJ,
thanks bagi semangat kat saya...:)
betul tu, klu masuk forum silap-silap haribulan boleh melekat kat forum tu seharian..Nasib baik sekarang ni dah jarang online..update blog pun jarang..:)

ARTIKEL BERKAITAN:

Related Posts with Thumbnails