TERBAIK DARI BLUEDIANTHUS!!!

Tuesday, November 3, 2009

Home » , , » Semua Situasi Pasti Bersebab....

Semua Situasi Pasti Bersebab....

Salam sejahtera sekali lagi aku ucapkan buat pembaca blog aku yang tak seberapa ini..aku harapkan agar korang semua berada dalam keadaan yang sihat walafiat hendaknya.(macam tulis surat tak rasmi pla...hehe...). Agak lama aku menyepi tanpa menyajikan blog terbaru khas untuk tatapan korang (dan jugak diri aku sendiri...huhu...)

Sedar tak sedar, kita suda berada di bulan kedua terakhir untuk tahun 2009 ni. Macam mana dengan azam tahun ni? Dah tercapai sepenuhnya ataupun tak ada progress langsung? Macam mana dengan pelan tindakan yang telah diatur? Macam mana dengan kedudukan kewangan, kehidupan, pembelajaran sepanjang hayat, keluarga??...(dan lagi...dan lagi...) Shh..tak payahlah bagitau, juz jawap dalam hati sajalah...hehe... Bagi aku sendiri, tahun 2009 ni memang aku rasa terlalu singkat berlalu. Banyak kenangan manis dan pahit aku sepanjang tahun ini (pahit lebih banyak...huhu...). Banyak lagi yang perlu aku pelajari, perlu aku dalami, perlu aku selidiki, perlu belajar dan buat, dan buat..praktik dan praktik....otak aku yang sentiasa dahagakan ilmu sememangnya menuntut masa yang lebih. Kalau sehari ada 48jam memang rata-rata manusia di dunia ni akan gembira, sebab mereka dapat lebih masa untuk melakukan apa yang mereka ingin a.k.a nak buat.


Para pembaca yang budiman (macam nak masuk pertandingan pidato...semasa post ini ditulis, adik aku mungkin sedang berpidato kat sekolah, ada pertandingan kononnya...best of luck to her...I knew from the start, you've the guts to do it!!), setiap yang dijadikan Tuhan itu tentu ada sebabnya. Kenapa ada 24jam ja dalam sehari? Kenapa ada 7 hari ja dalam seminggu? (dan seterusnya....dan seterusnya....) Semuanya tentu ada sebabnya, aku pun tak mau la nak explain panjang dan lebarnya persoalan ni, sebab aku ni bukannya pakar numerologi kan, hehe..saja ja nak mengajar korang berfikir dan merenung sebentar..tak kira baik atau buruknya sesuatu situasi yang berlaku...pasti ada hikmah di sebaliknya...

Okies...rasanya sampai di sini saja yang aku coretkan untuk pembuka kata di bulan November ini..semoga bulan ini akan berlalu dengan membawa perkara yang baik-baik saja...

Tulisan peribadi khas untuk pembaca setia blog ini;
Warnnie Musah


ARTIKEL BERKAITAN:

Related Posts with Thumbnails