TERBAIK DARI BLUEDIANTHUS!!!

Monday, November 30, 2009

Home » , , , , » Lihat, Dengar, Rasakan

Lihat, Dengar, Rasakan

Selamat bertemu sekali lagi dalam blog aku yang tak seberapa ni..sebelum tu masih sempat untuk aku ucapkan Selamt Hari Raya Aidiladha buat semua kawan-kawan blogger aku yang beragama Islam, semoga raya korban tahun ini membawa seribu keinsafan dalam diri masing-masing. Pada masa post ini ditulis, tinggal sehari saja lagi untuk melangkah ke bulan terakhir untuk tahun 2009 ini. cepat betul masa berlalu kan.

Sengaja aku mengambil tajuk lagu dari sebuah band Indonesia yang memang cukup popular dulu. Sampaikan parents aku pun sudah pandai menyanyikan lagu "Berhenti Berharap". Yup, band Shiela on 7 yang menjadi siulan ramai remaja. Sehingga ke hari ini, band ini masih mendapat sokongan daripada peminat muzik terutamanya di Malaysia. Hmmm...aku ni bukannya mengikuti sangat lagu-lagu yang ada di pasaran. Lagipun, kalau lirik dan melodi sesuatu lagu tu best, baru aku akan jadi suka dengan lagu tu. Jadi, kali ni aku nak kongsi satu lirik lagu Shiela on 7 bertajuk "Lihat , Dengar , Rasakan". Bagi aku, banyak mesej yang tersirat dalam lagu ini. Sesuai dengan raya korban yang baru berlalu, khas untuk teman-teman blogger semua...hayati lah lirik ini...


Sheila On 7Lihat, Dengar, Rasakan

Dia Telah Berdiri, Coba Berlari
Tak Pernah Dia Jelang Hidup Yang Inginkan
Kilau Hari-hari Dan Birunya Langit
Terhapus Rasa Indah, Terpejam Oleh Lelah..

Dalam Lelahnya Mata Nikmat Dunia Menjelma
Sejenak Dia Berharap Malam Tanpa Batas
Bunda Selalu Tanamkan Jangan Pernah Meyerah
Jalani Dan Panjatkan, Kelak Syukur Kau Ucapkan
Pada Diri Nya Ku Mohonkan..

Mudahkan Hidupnya, Hiasi Dengan Belai-Mu
Sucikan Tangan-tangan Yang Memegang Erat Harta
Terangi Harinya Dengan Lembut Mentari-Mu
Buka Genggaman Yang Telah Menjadi Hak Mereka..

p/s: Credit to http://liriklaguindonesia.net
p/p/s: Aku rasa bahagian pada perenggan akhir lagu tu boleh diterjemahkan dalam hal memberikan
  rasuah  zakat a.k.a bantuan kepada golongan yang kurang berkemampuan..apa pendapat korang???...:)



2 comments:

aminjohar said...

Alahai AJ tak berkesempatan nak sertai pertandingan ini..

Kalau x leh r AJ citer semua experience AJ. huhu

Xpa tunggu season lain lak.. :D

: bluedianthus : said...

Takpe...sy tau AJ busy semenjak dua menjak ni...:)

ARTIKEL BERKAITAN:

Related Posts with Thumbnails