TERBAIK DARI BLUEDIANTHUS!!!

Thursday, October 29, 2009

Home » , , , , , » Gzntikzn "z"dengzn "huruf pertzmz dzlzm zlfzbet" dzlzm post ini..terimz kzsih..

Gzntikzn "z"dengzn "huruf pertzmz dzlzm zlfzbet" dzlzm post ini..terimz kzsih..

Szlzm sejzhterz buzt semuz pembzcz blog zku ni...zku dozkzn semogz semuznyz berzdz dzlzm kezdzzn yzng bzik-bzik szhzjz...Tolong jzngzn betulkzn monitor zndz kerznz tuliszn ini sememzngnyz sengzjz ditulis sebegini rupz. Seperti mznz yzng korzng sedzng bzcz sekzrznzg ni, zku tidzk menggunzkzn lzngsung huruf pertzmz zlfzbet dzlzm post ini. Dzn zku jugz tzkkzn tulis pznjzng-pznjzng dzlzm entri kzli ni sebzb zku tzkut nznti korzng ingzt zku ni dzh buzng tzbizt...hzhzh...(hmm..tzpi zku ingzt nzk gunzkzn teknik penuliszn ni lzgilzh lzin kzli, dzpzt idez yzng best untk post zku yzng zkzn dztzng...hihi...)

Oh yz, sebelum zku terlupz, zku nzk uczpkzn tzhnizh buzt kzwzn zku yzng bernzmz Kzsunz kerznz telzh selzmzt melzhirkzn bzbyboy yzng comel jumzzt lepzs, zku hzrzp dengzn kehzdirzn czhzyz mztz itu dzpzt menyemazrzkkzn lzgi suzsznz rumzhtznggz yzng telzh terbinz ztzs dzszr cintz dzn kzsih yzng suci dzn ikhlzs. Zku tumpzng gembirz...congrzts my dezr friend.. ; ) 



Hmmm....pzdz post kzli ni zku ingin mengzjzk korzng melztih otzk dzn mindz korzng untuk menumpukzn perhztizn kepzdz pembzczzn entri ni. Bzyzngkzn kzlzu zku menggunzkzn huruf yzng betul, mesti korzng dengzn cepztnyz menhzbiskzn pembzczzn post ini kzn..hehe.. Bzgi zku pulz, sedzng zku menulis post ni, tersenyum sorzng-sorzng mzczm orzng tzk betul. Mznz tzknyz, zku rzsz begitu terujz untuk menzip (zku tzip lznczr jz tzu..hehe..). Pzstu, bilz zku mulz membzcz dzri perkztzzn pertzmz yzng zku tzip ni, zku rzsz mzczm zku bzru szjz mzenemui bzhzsz bzru untuk tzmzdun mznusiz zbzd ke 21, hzhz, perzszn betul zku ni kzn..hihi..


Just nzk bzgitzhu zpz morzl vzluenyz di sini, tentu pzrz pembzcz blog sekzlizn pun sudzh mzklum kzn. Bzgi sesbuzh komputer, semuz komponen komputer mempunyzi fungsinyz msing-mzsing, tzk kiszh lzh dzri sekecil-kecil komponen hinggz sebeszr-beszr komponen bzgi sesebuzh komputer, setizp dzripzdznyz memzinkzn perznznnyz sendiri. Seperti yzng dzpzt kitz bzcz dzlzm entri ini, hznyz sztu kekunci yzng tidzk dzpzt digunzkzn, dzn iznyz telzh menczcztkzn keseluruhzn entri yzng zku tulis ini..


Zkhir kztz, semuz mzkhluk di duniz ni mempunyzi tugzs dzn tznggungjzwzb dzlzm ekosistem bumi. Jzdi, jzngzn kztz korzng tzk penting bzgi orzng lzin, dzn lebih penting lzgi, sudzhkzh zndz membuzt perkzrz yzng terpenting dzri segzlz yzng penting-penting dzlzm hidup zndz? Yz, menetzpkzn NIZT zndz...mztlzmzt itu terzmztlzh penting...


Sekizn dulu...szlzm kemzzfzn zndzi korzng mengzlzmi simptom pening-pening lzlzt selepzs pembzczzn ini...Zdious...


4 comments:

Farahhannie said...

Erm,macam pernah tengok benda yang serupa... tapi di mana... but anyway,memang kreatif. walaupun huruf A dah tukar jadi huruf Z, saya baca lancar jak,macam baca huruf A jugak... tapi macam yang kakak taip.. memang macam tulisan tamadun terbaru ni.. hehe... lain kali tulis lagi begini la.. Misalnya, huruf E jadi 3, huruf B jadi V... kan.. ini pun suatu aktiviti yang melatih otak jugak...
Itu jak komen saya...
S3kizn, t3rimz kzsih...

nuaeman said...

masa mula-mula baca dah macam kene laser jee lidah tapi.. lama-lama takde masalah dah..

: bluedianthus : said...

@ Farahhannie...yup sama tapi nda serupa kan.hehe...Yup, latihan otak harus dilakukan setiap hari..:)

: bluedianthus : said...

@ nuaeman..yup rasa macam orang Russia pun ada kan...hehe..Betul tu, lama-lama dah baca akan rasa macam lancar je...:) Yang penting..mesej yang ingin saya sampaikan..:)

ARTIKEL BERKAITAN:

Related Posts with Thumbnails