TERBAIK DARI BLUEDIANTHUS!!!

Wednesday, July 1, 2009

Home » , , , , , , , , » My Memory...

My Memory...

My memory... lagu soundtrack ni memang tengah 'hotfm' time drama Korea Winter Sonata beberapa tahun lepas. Malangnya, akulah orang yang tak pernah tengok drama ni walaupun suda banyak kali diulang a.k.a tayang..klu kena tanya siapa2 yg berlakon, confirm la aku x dapat jawap. Mungkin time tu aku sedang bz menggapai impian di negeri orang, tu la aku x ambil peduli...peduli apa aku kan??Hehe...

Hmmm..nak dijadikan cerita, time aku tengah buat2 kerja tadi (tp bukan research aku laa..hee), aku dengar la music ni...tiba2 plak sedih nda tentu fasal...padahal manada orang menyanyi dalam muzik instrumental kan. Jadi aku pun cari lagu versi soundtrack yang ada lyric dia. Pastu aku baca laa kunun lyric tu, antara ayat-ayat yang best (bagi aku),"My memory...at the moment I remembered it all, when I see those memories they seem so small, you're far away in a place that I can't reach..I really was to blame, will I ever meet you again..much time passes and still you're far away". Simple ja lyric dia kan...tp ada makna yang sangat mendalam. Jadi barulah aku faham lagu & music yang nak disampaikan oleh penulis lagu ni. Padanlah lagu dia mendayu-dayu semacam...sori la aku takda tengok drama korea tu, jadi aku xtau laa...hehe..Yet, combination of piano && violin really could touch someone's heart...yang bagi aku cukup untuk memberikan kesan sentimen dalam memori seseorang...

3 comments:

Steward said...

Bagi sia full music score dia warnnie.. mana kau dpt ni?

Steward said...

Mengenangkan siapa tu? si tut.... tu ka? dia sudah jauh beribu2 batu dari kau pun warnnie.. hahah

:: bluedianthus :: said...

Dapat dari 4shared ba...type jak my memory... Mengenang si tut? Buat apa mau kenang orang yang nda setia macam dia tu. Harap-harap setia la dia bersama dengan isteri dia tu di sanaaaa ranau...haha

ARTIKEL BERKAITAN:

Related Posts with Thumbnails