TERBAIK DARI BLUEDIANTHUS!!!

Monday, July 20, 2009

Home » , , , » Feed Aggregator Website

Feed Aggregator Website

Kopisanangan do kosuabon (translated as: Good Morning)..Lama dah tak update blog nie...sori la, bz belajar buat laman web sendiri bah..tapi still under construction...pening-pening suda kepala aku ni. Laman web apa? Nanti la kalau suda functioning baru aku bagitau URL dia okies. Time aku tengah menaip ni (macam ujian trengkas ja...huhu...), di luar makmal aku ni macam nak hujan jak... Mesti jammed habis lagi nanti time nak balik rumah ni...confirm...adui, suda la tension ngan kerja yang buat kepala aku berpinar-pinar ni, nasib baik la ada tempat aku nak rehatkan minda...thanks to internet technology...

Hmmm...pening tengok bahasa melayu & inggeris bercampur dalam blog ni? Minta maaf la ya, tapi kalau tengok pattern dalam blog aku ni, setiap 3 post akan ada pertukaran bahasa...jadi rasanya takkan ada masalah kan...ikutlah kreativiti masing-masing asalkan tahu peraturan dalam mem'blogger'kan diri. Oh ya, just nak bagitau, aku baru ja register jadi member di http://giuk.org/, website ni adalah feed aggregator website, setiap jam akan keep on updated dan ianya bersifat global. Feed aggregator untuk Sabahan adalah http://giuk.net/. Jadi ada peluang mengindekskan blog yang kita buat, traffic ke blog pun akan jadi lebih banyak. Hmmm....bagi orang macam aku ni, belum lagi ada credibility sebagai money making blogger macamm Dr Irfan Khairi, Shuth, Naem, Zamri Nanyan, Abanglong and the geng yang dah berjaya buat duit online...Jadi, tips yang terpenting dalam dunia internet ni adalah traffic (bukan traffic jam tu ah...) Apa yang aku tau dari pengalaman, banyakkan membaca, tambahkan kesabaran dalam mempelajari sesuatu, dan jangan berkira sangat untuk mandapatkan ilmu, tanpa ilmu kita tak akan ke mana-mana. Tapi suatu pelajaran bermakna buat aku, dorang ni walaupun merupakan pesaing di antara satu sama lain dalam internet marketing, tapi mereka ada hubungan baik sesama mereka. Betapa professionalnya dorang ni kan...salute laa ngan dorang ni!!

Alala...lain suda topic aku ni. Okies, siapa-siapa yang rasa diri dia orang sabah tu ble la register blog korang sana http://giuk.net/ ataupun http://giuk.org/, tapi yang bukan orang sabah pun ble juga register di http://giuk.org/ tu. Kan hepi kalau kita dapat kongsi pengalaman kita dengan orang lain, tak kenal orang tu pun bagi aku, aku tak kisah. Oh ya, ada lagi aku nak bagitau, aku rasa tak payah la cari perkataan 'giuk' tu dalam kamus, sebab tu bahasa orang sabah..hehe...

p/s: Credit to sunsuron, keep updating your good work...

ARTIKEL BERKAITAN:

Related Posts with Thumbnails